L'advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, ha justificat aquest dijous que el Govern no va anar "més enllà de la mera proclamació" d'independència del Parlament del 27 d'octubre i no va adoptar acords després a causa del risc que es produïssin episodis de violència.

En declaracions als mitjans, després d'impartir una conferència sobre dictàmens judicials en el Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Cejfe), Cuevillas ha dit que el Govern tenia clar que el procés independentista havia estat pacífic i "tant sí com no havia d'evitar episodis d'una eventual violència".

"Per això després de la proclamació feta pel Parlament, el Govern no va adoptar cap acord, no va dictar cap decret i no va fer cap crida a la desobediència", ha justificat l'advocat del president.

Cuevillas també ha assegurat que a Puigdemont i al Govern els van arribar advertències que hi podria haver violència: "No sé d'on van arribar les advertències però em consta que el president les va tenir molt presents".

Ha explicat que el 27 d'octubre hi havia els qui advertien que molta gent podria intentar envoltar el Palau de la Generalitat per evitar que detinguessin Puigdemont, i ha assegurat que el llavors president va reflexionar llavors: "Jo no vull que ningú de bona fe s'arrisqui per la meva culpa".