Agostinangelo Marras, advocat del president Puigdemont a Sardenya, ha assegurat que "per descomptat el president Puigdemont podrà tornar a Brussel·les".

L'advocat italià de Puigdemont ha dit, en declaracions a TV3, que Puigdemont "podrà tornar al Parlament Europeu" i que "no tindrà cap mena de mesura cautelar, ni res". Seguidament ha argumentat que per ell, personalment, creu que "gaudeix d'immunitat".

Agostinangelo Marras Abogado Carles puigdemontL'advocat de Puigdemont al Faqs

Europa haurà de decidir

També ha explicat, sobre l’euroordre que ha reactivat el jutge espanyol Pablo Llarena, que el Tribunal europeu "haurà de validar l'euroordre del jutge espanyol". Per aquest motiu Marras ha explicat que han demanat tornar a demanar la immunitat, atès a les circumstàncies.

Un cop el president Puigdemont declari a Sàsser (Sardenya), els jutges del tribunal d'apel·lació "hauran de decidir abans de seixanta dies" a partir del moment que declara el president. I també ha esgrimit que qui vulgui presentar recurs "tindrà cinc dies" després del moment que s'anunciï la decisió i el Tribunal Suprem italià "haurà de decidir si els admet a tràmit", ha explicat Marras.

Puigdemont confirma que declararà

El president Carles Puigdemont ha confirmat aquest dissabte, un cop més, a través de Twitter que el dilluns 4 d'octubre serà a L'Alguer per la vista que té a la Cort d'Apel·lacions de Sàsser. D'aquesta forma, Puigdemont declararà presencialment per resoldre definitivament la seva situació a Itàlia.

Després de la seva detenció a Itàlia, en poques hores va ser posat en llibertat sense mesures cautelars i sense cap restricció a la seva llibertat de moviments. El dia 4 es decidirà definitivament sobre el procediment d'extradició, una vegada el jutge Pablo Llarena ha tornat a presentar un escrit al Tribunal de Sardenya demanant que Puigdemont sigui extradit a Espanya.

Vox busca l'enfrontament i la polèmica

Vox va presentar un escrit dijous davant de la Cort d'Apel·lació de Cagliari per personar-se a la vista que se celebrarà dilluns a Sàsser sobre l'euroordre contra el president Carles Puigdemont. El partit d'ultradreta ha designat com a representant un advocat d'un despatx legal de Roma. Però la formació de Santiago Abascal no limitarà la seva presència a aquesta petició per personar-se a la vista. La vicesecretària jurídica del partit, Marta Castro, ha anunciat que viatjarà dilluns a Sàsser per explicar el posicionament del seu partit en relació amb aquest tema.

Castro, segons informa Europa Press, tot i que serà a Sardenya no participarà en la vista, però té intenció de fer saber el seu parer en declaracions a la porta del tribunal. El que possiblement no s'espera la dirigent d'ultradreta és que allà es pot trobar amb els eurodiputats Clara Ponsatí i Toni Comín, que tenen previst acompanyar Puigdemont.

Vox ja va personar-se com a acusació particular al judici que es va celebrar al Tribunal Suprem contra els responsables del procés. Aleshores, el número dos del partit, Javier Ortega Smith va assumir personalment aquest paper durant les sessions que es van anar desenvolupant al llarg de gairebé mig any.

En aquest cas, la carpeta Puigdemont ha quedat en mans de la vicesecretària jurídica de la formació d'ultradreta, que és també qui es va encarregar de signar l'escrit presentat dijous davant del Tribunal d'Apel·lació en què nomena l'advocat Antero Ovoli com el seu representant en el procediment que se seguirà per decidir sobre la resposta a l'euroordre.

Imatge principal: Agostinangelo Marras, advocat italià de Puigdemont