L'advocada del major dels Mossos d'Esquadra Josep Lluís Trapero, Olga Tubau, ha mostrat el seu desacord amb l'acusació de la Fiscalia per presumpta rebel·lió, per la qual demana 11 anys de presó, perquè, amb les proves que consten en la causa, "és impossible des d'un punt de vista raonable sostenir una acusació" per aquest delicte o per sedició, per la qual cosa demanarà l'absolució. Tubau lamenta que l'acusin ara de rebel·lió perquè no s'ha pogut defensar d'aquest delicte. A més, denunciarà aquesta situació processal al·legant indefensió.

Tubau s'ha mostrat sorpresa perquè la Fiscalia acusi ara per rebel·lió quan l'ordre de processament a l'Audiència Nacional va ser per presumptes delictes de sedició i organització criminal, encara que preveia aquest canvi com una possibilitat després de publicar-se en alguns mitjans. Ha valorat que s'ha produït "una indefensió" amb aquest canvi de qualificació perquè l'ordre de processament no contemplava "la nota de violència que requereix el delicte de rebel·lió" i no s'han pogut defensar durant la instrucció d'aquesta acusació.

Per això, preveu "denunciar aquesta situació processal que produeix indefensió" en l'escrit de defensa que presentarà a l'Audiència Nacional o en un altre escrit, i malgrat que això no paralitzarà el procediment, ha augurat que al final un tribunal pot finalment invalidar aquesta acusació. Tanmateix, ha augurat que l'Audiència farà la seva pròpia valoració de la prova i arribarà a les seves pròpies conclusions", pel que segons ella hi pot haver condemnes o absolucions al Suprem i que això no afecti la sentència de l'Audiència.

Trapero de va desmarcar de qualsevol manifestació política

En el seu escrit de defensa, l'advocada de Trapero demanarà la seva lliure absolució i també per a la intendenta Teresa Laplana, acusada d'un presumpte delicte de sedició, perquè no es van cometre els delictes atribuïts ja que Trapero, com a màxim responsable dels Mossos, i la cúpula policial es van desmarcar "obertament de qualsevol manifestació política".

Entre altres proves, aportarà una carta de Trapero al president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos, en la qual es posava a la seva disposició, i un comunicat de la Direcció en la qual deia que els Mossos obeirien jutges i fiscals. Tubau també ha esgrimit dues reunions en el Palau de la Generalitat amb l'expresident Carles Puigdemont els dies 26 i 28 de setembre on Trapero va manifestar "incomoditat" per certs posicionaments polítics i va reiterar que obeirien les ordres judicials, així com una anotació a l'agenda del llavors 'número dos' de Oriol Junqueras, Josep Maria Jové, que afirmava que "Mossos obecederán als jutges".