L'advocada que va demanar presó per Leo Messi, i impulsora de la seva condemna, Marta Silva, era ahir al partit del Reial Madrid contra la Reial Societat, asseguda a la llotja del Santiago Bernabéu. Se la va veure a la segona fila, molt a prop del president del club Florentino Pérez.

Silva va ser apartada de la seva tasca com a advocada general de l’Estat el passat 25 de novembre i rellevada per Eugenio López Álvarez i havia estat, també, secretària general de l'equip blanc entre l'any 2000 i el 2006. I no només això. També va ocupar un alt càrrec en la constructora de Florentino, Sacyr.

El seu relleu de les tasques estatals va coincidir precisament amb el cas Cristiano Ronaldo, a qui no va portar a judici malgrat que fos acusat d'haver defraudat 150 milions d'euros, molt més dels 4 milions pels quals s'acusa Messi, per qui va demanar 21 mesos de presó.

De fet, el jugador blaugrana no va ser l'únic al punt de mira de l'advocada. També va demanar presó per Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu pel cas Neymar.

Silva és filla de qui va ser ministre d'Obres Públiques entre el 1965 i el 1970, Federico Silva Muñoz, durant la dictadura Franquista. El seu tiet, a més, és l'extresorer del PP Álvaro Lapuerta, que ha estat implicat en el cas Gürtel.