L’advocada internacional Rachel Lindon ha avisat en una conferència a l’ONU que l’empresonament d’“opositors polítics” crea un “precedent perillós” per a la resta del món. Lindon, que és membre de l’equip que ha portat a l’ONU els casos de Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i els Jordis, ha defensat l’opció d’acudir a l’ONU perquè considera que el camí dins el Tribunal Europeu de Drets Humans és molt llarg.

Lindon també ha denunciat que la Unió Europea estigui en un “silenci absolut” davant un Estat espanyol que empresona els opositors i que rebutja “alliberar-los fins que renunciïn a les seves idees polítiques”. "Espanya ha d'alliberar aquests homes, les accions del govern espanyol en aquest cas són un precedent perillós per al dret a la manifestació pacífica a la resta del món", ha assegurat l'advocada, que considera que els líders del procés estan patint una vulneració inacceptable dels drets fonamentals.

Contra el silenci de la Unió Europea

Lindon ha participat en una conferència a l’ONU, acompanyada de la consellera Meritxell Serret i la parella de Jordi Cuixart, Txell Bonet; a més de l'eurodiputada irlandesa Lynn Boylan.

Boylan, del Sinn Féin, ha basat la seva intervenció a criticar el paper de la Unió Europea davant de la situació catalana. "La UE sempre és un jutge ràpid amb els països llunyans quan les protestes pacífiques són reprimides, però calla amb les accions de l'Estat espanyol", que ha assegurat que "el més frustrant" és la "doble vara de mesurar". "Les autoritats espanyoles actuen amb impunitat", ha afirmat.

Boylan forma part d'un grup d'eurodiputats que dona suport a Catalunya, la UE-Catalonia Dialogue Platform.