L'Advocacia de l'Estat ho té clar i no es rendeix. Insisteix en reclamar la imputació dels votants ferits que van denunciar la intervenció policial de l'1-O a Barcelona als que acusa de "massa tumultuària" contra la policia.

Així ho ha avançat eldiario.es, que ha tingut accés a un recurs on l'Advocacia censura el rebuig del jutge a investigar els votants al considerar la seva actitud "merament passiva", i també la valoració de l'instructor del que van ser "víctimes directes de la situació de confrontació generada pels poders públics". 

Però el ventall de delictes que vol dictar l'Advocacia de l'Estat és ampli: van des de la desobediència i resistència a l'autoritat a l'atemptat o desordres públics amb amenaça de violència.

eldiario.es advocacia estat referendum

Captura d'eldiario.es

De fet, en el seu recurs davant l'Audiència Provincial, al que ha tingut accés el digital, l'advocat de l'Estat s'adhereix al recurs interposat pel Sindicat Profesional de Policia, que reclama imputar a 36 votants ferits en quatre col·legis que van denunciar o es van querellar contra la policia.

A més a més, proposa també identificar a altres concentrats que apareixen en vídeos de la causa i investigar el seu possible paper i la seva relació amb els CDR.