L'endemà que la justícia belga suspengués les euroordres contra Carles Puigdemont i Toni Comín, l'Advocacia de l'Estat ha sol·licitat aquest divendres al magistrat instructor de la causa del procés, Pablo Llarena, faci el mateix i suspengui l'ordre europea de detenció i lliurament i alhora reclama que sol·liciti amb "la major brevetat" al Parlament Europeu el suplicatori per a l'aixecament de les seves immunitats després de ser escollits eurodiputats.

Així consta a l'informe que ha enviat aquest matí al magistrat del Suprem, després que aquest demanés a les parts que es manifestessin sobre si la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea del 19 de desembre, que va afirmar que Oriol Junqueras tenia immunitat des que va ser proclamat europarlamentari, té "la mateixa incidència" en la situació de Puigdemont i Comín, tots dos també electes en el Parlament Europeu i sobre els quals pesa una ordre de processament.

Aquesta postura és en part contrària a la Fiscalia del Tribunal Suprem que va demanar al jutge instructor de la causa del procés que mantingui les ordres nacionals i internacionals de detenció i la declaració de rebel·lia de president català i el conseller. El Ministeri Públic també va sol·licitar al magistrat que es dirigeixi com més aviat millor al Parlament europeu per sol·licitar que se suspengui la seva immunitat.

Encara que la justícia belga ha suspès la tramitació de les euroordres, els serveis jurídics de l'Estat al seu escrit presentat davant Llarena asseguren que no han rebut encara cap notificació formal d'aquesta resolució.