L'Audiència Provincial de Madrid ha admès una querella interposada pel sindicat Jupol contra el director general de la Policia, Francisco Pardo, per presumptes delictes contra la seguretat i higiene en no haver proporcionat material de protecció davant la Covid-19, segons els denunciants.

Jupol s'ha querellat també contra la subdirectora general de Recursos Humans i Formació de la Policia Nacional, Pilar Allue.

El sindicat ha considerat que ambdós van posar "en risc" a tot el cos de Policia Nacional en no proporcionar-los els equips de protecció necessaris en la seva jornada laboral malgrat que diversos informes recomanaven el seu ús.

director general policia nacional, Francisco Pardo EP

El director general de la policia espanyola, Francisco Pardo / Europa Press

El tercer procediment contra Pardo

Seria, segons Jupol, el tercer procediment obert contra el director general, que haurà de declarar també el proper 9 de març de 2021 davant de l'Audiència Provincial de Barcelona per un possible delicte contra els drets dels agents durant els aldarulls ocorreguts a la ciutat després de la sentència del procés.

L'organització creu que hi va haver "greus deficiències" en els operatius com ara la no assignació de relleus o reforç de personal, la falta de dotació de material antiavalots o l'absència de vehicles aptes per repel·lir els "atacs" dels manifestants. "Els alts caps no van ajustar la seva actuació a les normes de prevenció que amparen a tot funcionari policial", lamenta Jupol.

Segons el sindicat, els responsables van incomplir l'article 316 del Codi Penal que castiga "els que amb infracció de les normes de prevenció de riscos laborals i estant legalment obligats no facilitin els mitjans perquè els treballadors duguin a terme la seva activitat amb les mesures de seguretat i higiene adequades, de manera que posen en perill greu la seva vida, salut o integritat física".

A més, també està acusat per un presumpte delicte de coacció i contra la llibertat sindical pels fets ocorreguts durant la manifestació de Jusapol davant el Congrés dels Diputats el passat 16 de setembre de 2020.

Foto principal: Un cotxe patrulla de la policia espanyola a Valladolid / Europa Press