El jutjat d'Instrucció número 7 de Barcelona ha admès la querella d'un ferit durant les càrregues de l'1-O al CEIP Els Horts, situat a la rambla Prim de Barcelona, contra un agent de la policia espanyola i el seu superior jeràrquic. Segons relata la querella, la víctima, la seva dona i el seu fill es trobaven a l'interior del centre quan els agents van entrar a l'escola i un dels agents va donar instruccions per començar a pegar amb la porra les persones que estaven assegudes en una de les aules en actitud pacífica. En un moment determinat, un dels membres del CNP va optar per agredir l'home mentre estava a terra abans d'optar per una altra opció "menys lesiva", com intentar alçar-lo.

Com a conseqüència de l'agressió, l'home va rebre cinc punts de sutura i en dies posteriors va patir dolors forts a la natja dreta i al braç esquerre, mentre que també ha estat víctima d'episodis d'angoixa, pels quals va haver de recórrer a un tractament farmacològic, cefalees i dolors de cervicals.

D'acord amb la versió de la querella —per un delicte de lesions i contra la integritat moral—, les persones que es trobaven dins de l'escola no podien sortir per l'única sortida que hi havia perquè estava bloquejada pels agents, en un moment en què encara no es tenia constància de les càrregues en altres punts de votació. Va ser aleshores quan els membres de la policia espanyola van començar les càrregues i van agredir l'home amb l'objectiu, assenyala, de "crear un dany físic i emocional important, generant por i caos dins d'un espai tancat" i "humiliar" les persones que es trobaven al lloc.

Segons la querella, l'actuació va ser "perfectament coordinada i concertada, que es va repetir tant a l'exterior de l'escola com dins de les aules, en què diverses persones van resultar amb lesions de diversa consideració".