El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha tornat a carregar aquest matí contra Adif, l’encarregat de gestionar la xarxa ferroviària de Rodalies. Al programa radiofònic El Món a Rac 1, el conseller ha explicat que la Generalitat “té molts problemes” per parlar amb els responsables d’Adif i ha subratllat que a la reunió d’ahir amb Renfe, Adif també estava convocat però “no va fer acte de presència”.

Per Rull el problema de Rodalies és que en el seu moment es va traspassar les competències “d’horaris, tarifes i  la de vetllar per la qualitat del servei” però es va fer sense traspassar “trens, vies i catenàries". Això fa que, segons el conseller, “sigui molt difícil prendre les decisions que sabem que s'han de prendre”.

“Volem un canvi radical, no una tireta”

A la reunió d’ahir entre Renfe i el Departament de Territori i Sostenibilitat es va acordar que a partir d’ara “Adif no podrà prendre decisions sense el vistiplau de la Generalitat”. Tot i això, el conseller ha afirmat que això només és una “tireta” i que el que es necessita és “un canvi radical” en el model ferroviari català.

 

El conseller assegura que n'estan "farts de culpar Madrid” i ha afirmat que el vol la Generalitat és tenir “les eines necessàries per prendre les pròpies decisions”.

Culpar als Mossos són “excuses”

El conseller ha assegurat també que “qui ha de mantenir la neteja i bon estat de les instal·lacions és el titular de la instal·lació, que és el ministeri i Adif”. Per aquest motiu Rull ha qualificat “d’excuses” les culpes que ahir el president d’Adif va llençar contra els Mossos i ha afirmat que “ja n’hi ha prou d’aquest to fatxenda”.