"Tan poc neutral és la bandera espanyola com un llaç groc". Així ho ha afirmat el director de l'Oficina de Drets Civils i Polítics, Adam Majó, en ser preguntat per aquesta polèmica en el marc de la seva compareixença a la comissió d'Afers Institucionals del Parlament. En aquest sentit, ha argumentat que la bandera espanyola també és un símbol polític "que no representa el conjunt de la població", en referència als independentistes. 

A més, ha titllat els grups que es dediquen a retirar llaços d'"ultradreta", ja que ha destacat que el seu "modus operandi" és anar amb la cara tapada i amb objectes tallants, i que, a més, algunes de les persones que hi participen són "de Plataforma per Catalunya, Vox o Democràcia Nacional".

En la seva intervenció també ha demanat a totes les partits presents que rebutgin qualsevol atac o agressió amb motivació política. En aquest sentit, ha demanat que "no només mirin el que és seu" i que tinguin més en compte els atacs a adversaris, que ha lamentat que es produeixen "massa sovint". 

Sessió tensa

Com era d'esperar, la sessió ha tornat a ser tensa i els grups de l'oposició han criticat la tasca de l'Oficina. Així, el portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, l’ha acusat de ser “un assalariat del Govern” i li ha retret les seves crítiques a l'Estat espanyol. "Vostè no en té res, de reprimit, vostè és un repressor", ha afegit, en un discurs en el que ha tornat a qualificar l'Oficina de "xiringuito". "Vostè està cobrant un sou públic per no fer res i encobrir els atacs que rebem els partits constitucionalistes", ha etzibat.

També el PP i el PSC s'han sumat a les crítiques i desqualificacions d'aquest organisme, que depén del departament de vicepresidència. En aquest punt, la diputada del PP Esperanza García ha assegurat que Majó està "totalment incapacitat" per dirigir l'Oficina i que és "independentista" però no independent del Govern. També el diputat del PSC Ferran Pedret l'ha qualificat d'eina "de propaganda i difusió" de "les tesis independentistes".

A més, la sessió ha tingut un altre moment de tensió quan una acalorada discussió entre Carriozsa i la diputada de la CUP Maria Sirvent ha acabat amb la suspensió de la sessió durant una estona i un cop de porta de la cupaire, que el president de la comissió -de Cs- ha titllat de falta de respecte.