Miquel Iceta, el primer secretari del PSC, ha carregat aquest dissabte contra l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per la seva decisió de no participar en les rebudes oficials a Felip VI de diumenge i dilluns amb motiu del Mobile World Congress (MWC). "Colau segueix oblidant la seva responsabilitat institucional, segueix acumulant errors, segueix perjudicant la ciutat. Barcelona no s'ho mereix", ha assegurat a través del seu compte de Twitter. També en un missatge en aquesta xarxa social, el cap de files del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha criticat Colau, a qui ha demanat que "rectifiqui" i ha avisat que és un "error" polititzar el Mobile.

El portaveu del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández, ha anat més lluny i ha assegurat que la decisió de l'alcaldessa suposa un "boicot a Barcelona perquè posa en risc i torpedina" el congrés tecnològic. En una trobada de càrrecs municipals del PPC, Fernández ha afirmat que "els adversaris de Barcelona tenen en l'alcaldessa la seva millor aliada, sent una veritable kamikaze contra la ciutat" i l'ha acusat de "frivolitat" i "irresponsabilitat".

La líder de Cs a Barcelona, Carina Mejías, ha acusat l'alcaldessa de Barcelona d'actuar "al dictat dels independentistes". Segons ha considerat, Colau no ha "superat" el seu paper d'activista de quan era portaveu de la PAH i ha apostat perquè rectifiqui, ja que és "la màxima representant del consistori" i, per tant, s'espera la seva assistència.