L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha revelat que el 21 de desembre passat es va operar una hèrnia abdominal de grans dimensions que li havia provocat el seu últim embaràs, fa ja dos anys i mig, i que, segons ha explicat, a més de provocar-li dolor li condicionava "la vida i l'autoestima".

A través de Facebook, Colau explica que l'endemà de l'últim ple de l'Ajuntament abans de Nadal, va entrar a quiròfan per a una operació de quatre hores per extirpar-li una hèrnia que li havia aparegut amb l'embaràs del seu segon fill. Encara que l'operació va anar bé, Colau assenyala que després de recuperar-se de l'anestèsia va plorar "amb ganes", d'alegria i de ràbia, i ha volgut compartir a les xarxes el perquè.



Colau va tenir al seu segon fill a l'abril de 2017 amb 43 anys i sent alcaldessa. El nen va néixer per cesària i tot va sortir bé, encara que a ella li va quedar "la panxa destrossada, amb la musculatura abdominal oberta i una hèrnia important al melic".

Segons Colau, per la ginecologia clàssica l'hèrnia que li va quedar no era res greu, pel que no la hi van treure en el seu moment. "I així he passat dos anys i mig, amb una hèrnia que feia mal, que era incòmoda, que feia que no tingués melic. No era res greu, no era qüestió de vida o mort, però a mi m'ha condicionat la meva vida i la meva autoestima ", subratlla l'alcaldessa de Barcelona.

Tuits amb insults

En aquest temps, apunta Colau, ha hagut de dissimular l'hèrnia comprant-se roba més ampla, però això no ha evitat que a les xarxes socials es convertís en la diana de "milers de tuits i fotos amb insults". També va haver d'aguantar "mentides horribles", com que en un acte d'homenatge a les víctimes dels atemptats a la Rambla es reia d'elles mentre amagava "un ciri" sota la camisa: "Era l'hèrnia del meu melic, quatre mesos després de donar a llum".

Per tot això, Colau llança un missatge a tots aquells "masclistes imbècils" que l'han insultat per tenir un bony a la panxa: "Que us donin. No tinc res més que dir-vos".

La líder dels comuns també envia un missatge de suport "a les milions de dones que, sent mares, han patit dificultats, siguin físiques o emocionals, i s'han sentit soles, invisibles i que a ningú els importava el seu cos". "Gràcies per la vostra lluita i generositat, us mereixeu tot l'amor i les cures del món, i us envio des d'aquestes línies la meva abraçada més tendra", escriu Colau.