L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat al govern espanyol que eviti la "militarització del centre" de la capital catalana el 21-D per la celebració de la reunió del Consell de Ministres a la Casa Llotja de Mar. Colau ha reclamat a l'executiu de Pedro Sánchez que garanteixi la "seguretat" i el "dret a la protesta", però també el "normal funcionament" de la ciutat.

L'alcaldessa ha remarcat que Barcelona és una "ciutat de pau i de diàleg" i ha recordat que s'hi han fet moltes "manifestacions massives" en els darrers anys sense "un sol" incident. "No tinc per què pensar que hi hagi d'haver incidents el dia 21-D", ha dit l'alcaldessa de Barcelona.

"Entenc que [el govern espanyol] té la responsabilitat de garantir la màxima seguretat, però per la mateixa imatge de diàleg que entenc que es persegueix amb aquest Consell de Ministres tampoc seria bo una militarització del centre", ha dit Colau aquest divendres.

Colau ha dit que l'executiu espanyol hauria de fer "gests de diàleg i distensió" amb el Govern coincidint amb la celebració del Consell de Ministres a Barcelona i voldria que divendres vinent fos "una escenificació" del diàleg i la distensió i es facin "propostes constructives" en relació a Catalunya. "Entenc que aquesta hauria de ser la motivació de la reunió", ha afirmat Colau.