Ada Colau ha protagonitzat un moment incòmode durant la seva participació en un acte organitzat pel Diari de Barcelona, en el que han participat estudiants de periodisme de la Universitat Pompeu Fabra. En la ronda de preguntes dels estudiants a l'alcaldessa, una de les noies que participava a l'acte li ha preguntat a l'alcaldessa de Barcelona pel seu canvi a l'hora de vestir des que va arribar a la plaça Sant Jaume, una qüestió que no ha agradat gens a Colau. "Les primeres imatges de l'Ada en el recorregut polític eren amb samarretes més reivindicatives i que transmetien les idees que tenia. Si ara la roba és més formal, reflecteix potser una moderació d’idees o un madurament polític?”, li ha preguntat l'estudiant, una qüestió que ha molestat a l'alcaldessa. 

"Entenc la intenció de la pregunta, però em sap greu que una dona em pregunti per la meva manera de vestir i no ho respondré, sincerament”. Aquesta ha estat la resposta d'Ada Colau, molt taxativa i sense dubtar ni un minut. “Preguntar sobre com em vesteixo i categoritzar com em vesteixo, està fora de lloc. Em vesteixo com em dona la gana, bàsicament", ha insistit. Tot i que es tractava d'un acte amb estudiants, anomenats "Vermuts del Diari", l'alcaldessa no s'ha tallat ni un pèl. La contestació de la regidora també ha agafat per sorpresa a tots els assistents, especialment a la noia que havia formulat la pregunta, que s'ha vist sobrepassada per la situació i no ha pogut evitar que se li hagin escapat les llàgrimes. Al final de l'acte, Colau s'ha acostat a aquesta estudiant, que segons han explicat a l'acte, li interessa el món de la moda i per això ha fet aquesta pregunta. La regidora s'ha disculpat per haver estat tan impulsiva, segons expliquen a aquest diari assistents a l'esdeveniment. 

Com han anat els fets? 

Una de les joves que ha participat d'aquest debat amb l'alcaldessa a la facultat de comunicació de la UPF ha volgut narrar com s'ha viscut aquesta situació des del lloc dels fets, deixant clar que els presents han entès que la pregunta de la discòrdia no era tant sobre l'estil de l'alcaldessa sinó sobre el seu recorregut polític, mentre que la roba només ha estat el punt de partida. Per això, creu que l'alcaldessa, que ja ha estat criticada en altres ocasions per com va vestida més enllà de les seves decisions al capdavant de l'Ajuntament, no li ha agradat el plantejament de la pregunta. A més, una altra companya ha volgut matissar la pregunta, ja que l'estudiant estava visiblement afectada, explicant que el dubte es referia no a la roba en si, sinó en aquesta com a via d'expressió política. Acabat l'acte, marcat per aquest moment de tensió, la mateixa alcaldessa s'ha dirigit a la noia, a qui ha reconegut que havia estat massa impulsiva i s'ha disculpat