L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en un col·loqui a la Universitat de Tardor de Podemos a Madrid, ha assegurat que "s'ha notat la distensió a Catalunya" des de l'arribada a la Presidència del Govern de Pedro Sánchez. Tot i això, ha assegurat que la situació encara és "complicada". Aquestes declaracions les ha fet al madrileny Jardín de las Vistillas, en un col·loqui amb l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, moderat per Pablo Iglesias.

Colau ha qualificat de "duríssim" el govern del PP en relació amb Catalunya i ha carregat contra ell. Però alhora ha afirmat que el Parlament porta "anys sense funcionar" i que això és anterior a l'aplicació de l'article 155.

Colau ha acusat a la Generalitat, sobretot, de desentendre's d'algunes competències i de delegar-les en els ajuntaments: "Estem posant amb fons propis temes que li toquen a la Generalitat", ha assegurat. L'alcaldessa ha afirmat que l'Ajuntament de Barcelona "ha de treure recursos de sota les pedres" per cobrir necessitats dels ciutadans en escoles infantils, seguretat o vivenda, i ha demanat que es reconeguin més competències als municipis.