Primer debat dels aspirants a l'alcaldia de Barcelona. Serà demà dimarts al matí i Ada Colau no hi serà. L'alcaldessa ha excusat la seva presència per motius d'agenda. L'acte l'organitzen les dues entitats que apleguen el gruix de les agrupacions comercials dels eixos turístics de la ciutat, Barcelona Oberta i Barcelona Comerç i que han estat un maldecap per al govern municipal de Barcelona en Comú. 

La resta de candidats que han estat convidats han confirmat assistència: Ernest Maragall, Elsa Artadi, Manuel Valls, Jaume Collboni i Josep Bou. A la cap de llista de la CUP, Anna Saliente, i a Jordi Graupera no els han cridat a participar. La candidatura de Colau va proposar que un nom alternatiu de la llista ocupés la cadira de Barcelona En Comú al debat, però els organitzadors no han acceptat que hi enviïn segones espases. "És un debat d'alcaldables", argumenten els convocants a ElNacional.cat. 

Fonts de l'entorn de l'alcaldessa, que ahir va protagonitzar un cara a cara a La Sexta amb Manuel Valls, expliquen a aquest diari que de cap manera estan menystenint el debat, insisteixen que, a més de candidata, Colau és alcaldessa i que, com a tal, té una agenda gairebé impossible. Els comuns es queixen que els hagin acabat excloent. Des de Barcelona Oberta i Barcelona Comerç asseguren que encara no han rebut resposta definitiva, però reconeixen que són conscients que l'alcaldessa no acabarà assistint-hi. 

Les desavinences de les agrupacions de comerciants amb el govern Colau han estat freqüents al llarg del mandat. Responsabilitzen l'alcaldessa de la proliferació del top manta, de la creixent turismofòbia i del conflicte amb el sector de la restauració. El debat, de fet, abordarà aquestes problemàtiques. S'hi parlarà de mobilitat i e-comerç, de l'ocupació de la via pública per part dels manters, de la promoció de Barcelona i de la gestió publicoprivada de les àrees comercials.