"Tallar carreteres no ajuda en res Catalunya". Així s'ha manifestat aquest matí l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha mostrat a la seva preocupació per les accions de protesta que es preveuen contra la celebració del Consell de Ministres el 21 de desembre a Barcelona.

En una entrevista a SER Catalunya, Colau ha considerat que els talls de carreteres no ajuden "ni a la imatge ni al funcionament de Catalunya ni a les persones que són a la presó" i tampoc als esforços per corregir la situació i l'etapa de diàleg oberta amb la moció de censura al Govern Rajoy.

"Tot el que va malament pot empitjorar. És una veritat contrastada", ha advertit Ada Colau, que ha reclamat al Govern de Quim Torra que assumeixi la seva responsabilitat institucional "de reconduir i portar cap al diàleg i la governança", i "es posi a governar i resoldre les problemàtiques del dia a dia".

"Torra ha acceptat ser el president de tots els catalans. La seva obligació és reconduir la situació cap a la governança", ha subratllat l'alcaldessa, que ha reclamat al president de la Generalitat que rectifiqui les "desafortunades declaracions" i el "llenguatge èpic" que usa per referir-se a la via per a la independència de Catalunya i que "generen angoixa".

"Si volen fer un gest, es parla abans"

L'alcaldessa de Barcelona també ha tingut paraules crítiques pel govern de Pedro Sánchez. L'alcaldessa ha reclamat a l'executiu socialista que esmeni l'"error que va cometre en convocar el Consell de Ministres a Barcelona sense haver parlat abans amb el govern de Catalunya i amb l'ajuntament". "Si volien fer un gest, es parla abans. Queden dies perquè esmenin l'error i s'acordi de quina manera", ha considerat Ada Colau.

En la mateixa entrevista, Ada Colau ha assenyalat al PDeCAT i ERC, que governen la Generalitat, que negociar els pressupostos "forma part del treball de governar" i que es deixin de "simbolismes" per no seure a parlar dels pressupostos de l'Estat i aconseguir "més avantatges per a Catalunya".

Ada Colau ha destacat que la "molt bona negociació amb l'Estat" de Podem i les confluències ha permès que Catalunya rebi 40 milions per al transport públic que permeten congelar tarifes i fer inversions. "Nosaltres la feina l'hem fet. Hem anat a buscar els diners i els hem trobat", ha assenyalat l'alcaldessa, que ha anunciat que votaran en contra de pujar les tarifes del transport públic a Barcelona si la Generalitat ho planteja dimarts que ve a la reunió de l'ATM.