L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que l'Ajuntament mai s'ha plantejat comprar el local del Banc Expropiat desallotjat la setmana passada. En un missatge a Twitter, Colau explica que segueixen treballant en una "solució de consens". Amb aquestes paraules, l'alcaldessa contradiu la regidora Laia Ortiz, que aquest matí ha explicat en una entrevista a BTV que "si trobem un preu adequat, comprar podria ser una sortida".

Colau dóna la raó en canvi al regidor del districte de Gràcia, Eloi Badia, que aquest matí també ha desautoritzat Ortiz. La proposta, segons Badia, passava per oferir una compra ciutadana “i que tot el col·lectiu d’entitats se’n fes responsable”.

Així explica l'Ajuntament el seu primer plantejament basat a proposar a diverses entitats i col·lectius que compressin conjuntament el local, amb l'aval del consistori, però insistint que en cap cas es tractava d'una compra directa des de l'Ajuntament. Aquesta opció va ser descartada abans d'arribar a fer cap proposta als col·lectius, en conèixer-se que el propietari del local en demanava més de 500.000 euros. 

Pel que sembla, Laia Ortiz desconeixia que aquesta sortida ja havia estat descartada quan aquest matí ha fet les declaracions a BTV, ara desmentides pel regidor del barri i per la mateixa alcaldessa.