L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no participarà en la manifestació de la Diada del pròxim 11 de setembre perquè ha dit que no se sent "representada per la convocatòria", encara que ha subratllat que "respecta" qui vulgui fer-ho. En una entrevista al programa de Risto Mejide a Cuatro, Colau ha dit: "no aniré a la manifestació perquè no em sento representada per la convocatòria, però respecto a qui vulgui manifestar-se", i ha tornat a criticar que s'hagi judicialitzat el conflicte polític català.

Aquesta no serà el primer cop que Colau evita la manifestació de la Diada, ja que l'alcaldessa tampoc va participar l'any passat a la marxa. Aquell cop va al·legar que no se sentia "cridada a participar", ja que era un acte "independentista" i que defensava "la via unilateral", amb la qual ella no està d'acord.

Per altra part, l'alcaldessa sí que participarà en tots els actes oficials que organitzaran tant l'Ajuntament com la Generalitat, com l'ofrena al monument de Rafael Casanova, i el consistori col·laborarà perquè la manifestació, que cada any congrega centenars de milers de persones, es pugui celebrar amb normalitat.