L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, té clar que ha comès una tremenda relliscada en explicar l'"anècdota" sobre l'oferiment que li va fer una alta directiva d'una multinacional per acabar la carrera de "manera fàcil". "Quan una s'equivoca, i més sent un càrrec públic, és una obligació reconèixer-ho públicament. Ahir em vaig equivocar", assegura l'alcaldessa en una entrada al Facebook, vint-i-quatre hores després d'haver llançat les polèmiques declaracions.

Colau explica que va decidir fer públic, quan va presentar la seva candidatura, que li faltaven uns crèdits per acabar la carrera de Filosofia a la Universitat de Barcelona. Ja sent alcaldessa, relata, "una persona d'una multinacional em va comentar que era una llàstima que no acabés la carrera i que em podia ajudar".  L'alcaldessa sosté que no s'hi va interessar. No aporta més informació sobre qui li va fer l'oferiment ni si ho va posar en coneixement de la universitat.

'Mea culpa'

L'alcaldessa entona un mea culpa quan admet que la seva intervenció "va ser un error". "Si en algun moment va poder semblar que posava una ombra de sospita sobre la Universitat de Barcelona, ​​res més lluny de la meva intenció. La Universitat de Barcelona no va aparèixer en cap moment a la conversa, que va ser breu i que no va entrar en cap detall", afirma.

A l'entrada al Facebook, Colau explica que ha demanat disculpes a la universitat i lloa la tasca de la universitat. "Com a exalumna només puc tenir paraules d'agraïment cap a aquesta universitat i cap a totes les universitats públiques del país que fan una tasca extraordinària en un context de retallades i dificultats".