La seu de Podemos a Cartagena (Múrcia) ha patit aquesta matinada un atac amb material explosiu, segons ha denunciat el diputat de la formació a la Regió, Javier Sánchez Serna. El podemita ho ha anunciat en un tuit acompanyat per un vídeo en el qual s'aprecia com posen un artefacte inflamable a la seu de Podemos a la ciutat portuària i ha apuntat directament Vox, que, segons ha explicat, ja havia atacat la seu anteriorment.

"Aquesta nit l'extrema dreta ha anat un pas més enllà i ha atacat la seu. Fa uns mesos PP i VOX es van negar a donar suport a una declaració de condemna per l'últim atac. Maleïts siguin els que blanquegen el feixisme cada dia", ha lamentat el diputat.

sanchez TUIT

Abans d'això, els atacants havien escrit "rojos" i "al podemita, dinamita" als vidres. "Si volem preservar la llibertat i la democràcia, cal parar-li els peus a l'extrema dreta i als qui la blanquegen", ha avisat la formació, que ha recordat que a sobre de la seu hi ha un bloc de pisos on viuen diverses famílies.

Iglesias i Echenique condemnen l'atac

Minuts després, el líder de Podemos i candidat de la formació a les eleccions de la Comunitat de Madrid del 4 de maig, Pablo Iglesias, ha denunciat l'atac "de la ultradreta" amb material explosiu. En un tuit, en el qual també incorpora un vídeo dels fets, ha denunciat el "terrorisme de carrer dels ultres".

"No ens acovardirà. Davant els violents i els seus blanquejadors: democràcia, llibertat d'expressió i justícia social," ha clamat.

esglésies TUIT

Per la seva part, en un altre tuit, el portaveu d'Unidas Podemos en el Congrés, Pablo Echenique, ha apuntat que aquesta és "la conseqüència natural de normalitzar els discursos d'odi en el parlament i en alguns mitjans de comunicació". "Als EUA, el terrorisme d'ultradreta és molt habitual i va tenir la mateixa evolució", conclou.

echenique TUIT

Atacs a Iglesias

Això es produeix dos dies després que un grup d'extrema dreta hagi increpat i amenaçat Pablo Iglesias després del seu últim Consell de Ministres. En acabar la reunió d'aquest dimarts, el líder de Podemos va anar al municipi madrileny de Coslada per reunir-se amb altres candidats a les eleccions de la Comunitat de Madrid i veïns de la zona. Després de l'acte, unes cinc persones d'ideologia neonazi van irrompre on es trobava Iglesias amb salutacions feixistes.

A l'altre costat del carrer, els veïns contraris a aquests símbols feixistes van entonar càntics com "Sí que es pot" i Iglesias també van enfrontar els neonazis, dirigint-les unes paraules. Finalment, agents de la policia van separar els dos grups enfrontats.

Imatge principal: L'atac de la seu de Podemos en Cartagena / Europa Press