Les discrepàncies entre Podemos i el PSOE continuen, tot i haver aconseguit pactar un acord en les últimes hores sobre el projecte de Llei dels Pressupostos Generals de l'Estat pel 2023. Durant les negociacions entre les dues formacions del govern de l'Estat espanyol, els principals entrebancs han estat la llei d'habitatge i la despesa social, però aquest dimarts, el focus ha apuntat a un altre punt de l'acord. L'anunci de la ministra d'Hisenda, Maria Jesús Montero, sobre l'augment de la despesa en defensa el 2023, la qual incrementarà un 25,6%, ha fet enfadar Podemos. El portaveu de la formació al Congrés dels Diputats, Pablo Echenique, ha criticat que els socialistes "han ocultat l'augment unilateral de la despesa en defensa" i ha assenyalat que és "una vergonya". Echenique ha deixat clar que, encara que no està d'acord amb la manera d'actuar del PSOE, aquesta "deslleialtat" del partit de Pedro Sánchez no "trencarà" el govern, ja que seria "molt irresponsable" quan els líders de PP i Vox, Alberto Núñez Feijóo i Santiago Abascal, estan "esmolant els ganivets" contra l'Executiu. Tot i això, ha assegurat que és un tema que "s'haurà de vigilar".

La líder de la formació lila i la ministra de Drets Socials, Ione Belarra, també ha assenyalat que durant la negociació pressupostària el seu partit es va oposar "frontalment" a la pujada del pressupost armamentístic perquè Espanya té "més necessitat" de metges, professors i transport públic que "d'armes o tancs". També ha afegit que s'ha de dir la "veritat" i que són conscients que aquesta pujada impulsada pel PSOE "posa més difícil revalidar la majoria progressista i plurinacional que propicia els principals avenços del país". Tot això ha passat després que la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, anunciés que el pressupost del Ministeri de Defensa passarà dels 9.791 milions d'euros destinats als pressupostos de 2022 a 12.317 milions el 2023. Això, segons ha desgranat aquest dimarts la ministra, suposa un increment en les polítiques de defensa del 6,5% l'any vinent. La xifra que s'elevarà al 8,4% en incloure els fons europeus i, a més a més, s'afegiran 4.900 milions d'euros procedents dels programes especials de modernització. La titular d'Hisenda al govern espanyol ha assenyalat que aquests diners es destinaran a "programes especials de modernització", que contribuiran a crear 22.667 llocs de treball de forma directa o indirecta. Montero també ha apuntat que és moment de superar la visió "excessivament militarista" d'una despesa que és una "inversió generadora de llocs de treball". 

Podemos va advertir durant les negociacions que no hi hauria acord per als pressupostos sense un desbloqueig de la Llei d'Habitatge. Tot i això, la formació lila finalment ha cedit i no hi haurà un acord per contenir el preu del lloguer. El mateix ha passat amb la derogació de la llei mordassa, encara que Podemos ha assenyalat que seguiran pressionant per aconseguir-ho. El partit també ha apuntat que buscarà la regulació del lloguer per a tots els propietaris, així com prohibir desnonaments sense alternativa habitacional per a famílies vulnerables i augmentar el parc d'habitatge amb els pisos de la Sareb.