Tres activistes del grup Femen declararan aquest dilluns al Jutjat d'Instrucció número 41 de Madrid després que aquest hagi admès a tràmit la querella interposada per Falange Espanyola per possibles delictes de coaccions, desordres públics i en contra dels drets fonamentals.

En concret, les tres activistes s'hauran de personar en els jutjats per la protesta que van realitzar el passat 18 de novembre a la madrilenya Plaça d'Orient, en la que se celebrava un acte de Falange Espanyola.

Derogació de la llei de Memòria Històrica

En el mateix, el partit demanava "la derogació de la Llei de Memòria Històrica", a la qual cosa les activistes van respondre amb el que consideren com una "acció pacífica i simbòlica". Amb els seus torsos nus, van cridar "feixisme legal, vergonya nacional".

Les activistes denuncien que van patir agressions i que van ser insultades per diverses persones, havent de ser protegides per agents de la Policia Nacional.

L'advocat de les activistes, Endika Zulueta, ha assegurat aquest diumenge que "l'acció no és constitutiva de cap delicte", per la qual cosa, després de la seva declaració, sol·licitarà l'arxiu de les actuacions. "Per la seva part, el Jutjat, d'ofici, podrà obrir diligències contra els presumptes autors de les agressions patides per les activistes", ha recordat.