“Catalunya, i qualsevol lloc del món, necessita icones com Jordi Cuixart per defensar la llibertat d’expressió”. Aquestes són les declaracions que ha fet l'activista i líder de la revolució de Hong Kong Jason Y. NG al programa de TV3 Preguntes Freqüents dues setmanes després de visitar el president d'Òmnium Cultural a la presó de Lledoners. 

L'activista ha explicat que "va ser un honor poder passar una hora amb Jordi Cuixart" i ha apuntat que el va trobar "de bon humor i molt bé mental i físicament". Ara bé, Jason Y.NG no ha pogut negar que la visita al centre penitenciari li va "trencar el cor". "El fet que una persona que sempre ha defensat la no violència, la desobediència i la llibertat d'expressió estigui condemnat a 9 anys de presó, simplement per expressar-se és desolador", ha indicat.

El cofundador del Moviment dels Paraigües ha celebrat que Tsunami Democràtic adoptés alguna de les seves tècniques com la filosofia de 'Be Water' i s'ha descrit a ell mateix com un "ferm creient de la desobediència civil no violenta".