L'activista ebrenc Rai López ha iniciat una marxa de més de 1.200 quilòmetres fins al Parlament Europeu per denunciar el judici del procés. López passarà per les principals ciutats europees, on explicarà la situació catalana i reclamarà la implementació de la República fins arribar a Estrasburg. Un cop allà, té previst quedar-s'hi de manera indefinida.

La marxa va començar el passat 24 de març des de Cervera de la Marenda i des d'aleshores ha caminat uns 30 quilòmetres diaris. López ho fa acompanyat de la seva parella i en aquests moments ja van pel tram 14 i estan a la ciutat de Lió. 

Durant el viatge, centenars de persones l'han anat acompanyant en el seu trajecte i l'han rebut amb estelades i crits d'ànim als diferents pobles per on ha anat passant. El president Quim Torra, entre d'altres, també han donat suport a l'acció. A més, l'activista ha fet una crida a les xarxes perquè la gent l'acompanyi i col·labori amb ell.

La previsió és arribar a la capital francesa per Setmana Santa i després anar fins a la Casa de la República, a Waterloo, Bèlgica. Allà el rebran el president Carles Puigdemont i tots els consellers a l'exili. Després, caminarà fins el Parlament Europeu, on s'hi vol quedar de manera indefinida per denunciar el judici al procés.