Aquests són els actes reivindicatius de la Diada a escala internacional, segons els que han transcendit fins avui i ha anunciat l'ANC.

Un dels que estan previstos és un acte a Anvers (Flandes, Bèlgica), amb la presència del president a l'exili, Carles Puigdemont, i el vicepresident de l'ANC, David Fernàndez. Aquest se celebrarà la vigília de la Diada, el dia 10, a les 18:30 hores a Het Steen, Steenplein 1, i serà també un homenatge al marquès de Rubí, que després del Tractat d'Utrecht es va negar a lliurar el Regne de Mallorca a Felip V i es va mantenir sempre fidel a Àustria. Aquest acte té el suport unitari de l'independentisme, i comptarà amb la participació de la cobla La principal d'Amsterdam.

Acte Anvers

 

Un altre dels que s'està preparant és una manifestació de l'ANC Mèxic davant l'ambaixada espanyola, que se celebrarà a les 9:45 hores en la confluència dels carrers Horacio i Galileo de Mèxic DF.

Manifestació ANC Mèxic

 

Als Països Baixos està previst un passeig en barca amb estelades a Amsterdam, de les 14 a les 16 hores, amb inscripció prèvia de 20 euros, i un sopar berenar al Vondelpark de la capital holandesa. Aquest començarà a les 16:30 i durarà fins a les 18 hores.

ANC Nedeland

A Londres hi haurà actes reivindicatius de la Diada pràcticament tot el dia, des de les 11 a les 17 hores. Concretament al carrer Carlisle, hi haurà vermut, i l'actuació de la colla castellera de la capital britànica, a més d'un col·loqui sobre Catalunya i el segon referèndum d'Escòcia a càrrec de l'escriptor Chris Bambery. També està prevista una xerrada entre dos dirigents de l'ANC, una arrossada i una actuació de DJ's i la cantautora Isabel.

ANC Londres

A Irlanda també hi ha previstos actes, concretament al Merrion Square de Dublín, on hi haurà vermut, pícnic, jocs i activitats, a partir de les 13 hores.

ACN irlanda

Aquests són els actes coneguts fins ara. Si n'esteu preparant algun més a nivell internacional, podeu comunicar-ho a redaccio@elnacional.cat

Acte a Barcelona

 

Mentrestant, l'Assemblea Nacional Catalana ha decidit canviar la ubicació de l'escenari on té previst fer el seu acte polític per a la Diada. Ha decidit realitzar-lo davant de l'Estació de França, en lloc de fer-ho al passeig dels Til·lers, just davant del Parc de la Ciutadella.

L'entitat ha explicat que el canvi obeeix a la "responsabilitat de poder garantir la seguretat de tots els participants davant l'increment de l'assistència prevista". "A més, l'amplada de les portes d'accés dificultarien una entrada ordenada. Tanmateix, la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona es comprometen a mantenir obert el parc de la Ciutadella per a tothom qui vulgui un cop hagi acabat la manifestació", han assegurat.

Així doncs, i segons l'organització, els manifestants seran lliures d'accedir al parc, on es troba el Parlament de Catalunya, tal com ha passat en altres jornades marcades per l'independentisme com altres 11-S i els aniversaris de l'1-O

L'entitat també ha confirmat que es manté el recorregut previst i que la manifestació serà en moviment. La mobilització començarà a la plaça Urquinaona a les 17.14h, baixarà per Via Laietana, girarà pel passeig d'Isabel II i continuarà per l'avinguda Marquès de l'Argentera fins a l'estació de França, a les portes del parc de la Ciutadella, on es farà l'acte polític.