L'acte de Vox a Arrasate (Guipúscoa) ha acabat en càrregues policials, en la que una persona ha resultat ferida.

El partit d'ultradreta ha convocat avui un acte a la localitat del País Basc sota el nom de "Veus contra el Terrorisme i Vox en suport a les víctimes de l’etarra Henri Parot". L'acte s'ha convocat al municipi de poc més de 22.000 habitants on Vox tan sols va aconseguir 130 vots en les últimes eleccions generals espanyoles, i en les municipals no va recollir cap vot.

Vox Mondragon EFEVox en l'acte a Arrasate . EFE

Marxa per Henri Parot

L'acte ha comptat amb la presència del líder de Vox, Santiago Abascal, que va convocar els seus votants com a resposta a la marxa organitzada per Sare per demanar la fi de les "cadenes perpètues encobertes" com la que pateix l'exmembre d'ETA Henri Parot, empresonat des de fa 31 anys per la imputació de 39 assassinats.

Un ampli desplegament policial ha protegit els votants de Vox en la plaça, que han pogut dur a terme amb normalitat la concentració, i també ha impedit que els manifestants contraris a l'acte del partit d'ultradreta s'acostessin. A la concentració també han assistit els dirigents de Vox Javier Ortega Smith i Macarena Olona.

Les càrregues policials

En moment de màxima tensió ha arribat quan l'acte finalitzava i la comitiva de Vox ja marxava. Els manifestants antifeixistes han començat a increpar i intentar trencar la línia policial, també han llençat una galleda d'aigua des d'un balcó contra la policia i la comitiva de participants.

L’Ertzaintza ha efectuat càrregues policials, en la zona de la Part Vella, per dissoldre els manifestants antifeixistes que han respost amb llançaments d'ampolles contra els agents que participaven en el dispositiu, segons ha informat el Departament de Seguretat.

Després d'una d'aquestes càrregues, un home d'avançada edat ha resultat ferit en el transcurs dels incidents i ha estat traslladat per una ambulància amb una ferida al cap. Aquesta persona ha resultat ferida en caure quan fugia de les càrregues de l'Ertzaintza.

Ferit Vox Arrasate Eta EFEHome ferit durant les càrregues EFE

"Hem vingut a provocar"

En la concentració, que ha finalitzat amb l'himne d'Espanya, Francisco José Alcaraz ha lamentat que avui s'hagi celebrat un "homenatge camuflat" a Henri Parot amb l'"aval" dels qui tenien l'"obligació judicial i moral de suspendre'l".

"És veritat que hem vingut a provocar, a provocar la consciència dels quals volen que renunciem a la veritat i a la justícia, aquests jutges i fiscals que tenen tacades les togues amb la sang de les víctimes del terrorisme", ha afegit Alcaraz.

Imatge principal: L'home ferit a causa de les càrregues policials. - EFE