Fa una setmana, la casa de Cadaqués de la periodista i escriptora Pilar Rahola va patir un atac. Arran va pintar i va assenyalar la seva segona residència pel seu suport a l'Estat d'Israel. En motiu d'aquest atac, el diumenge 13 de juny s'organitza un acte per donar-li suport.

pilar rahola acte suport

L'acte de suport, que es farà tot de manera virtual a través de la plataforma Zoom, l'organitza el Keren Kayemet LeIsrael, el Fons Nacional Jueu.

A l'acte, que se celebrarà a les 17 hores (hora catalana), participaran personalitats com el vicepresident mundial del Keren Kayemet LeIsrael, Hernán Felman, o l'ambaixadora d'Israel en Xile, Marina Rosenbeg, entre d'altres.

Allau de suport

Felman ja va expressar el seu suport a la periodista en una carta on assegurava que "com a amic" volia expressar "el seu més sincer suport a Pilar i a la seva família, i exigir a les autoritats espanyoles que trobin i castiguin els perpetradors". Felman va qualificar l'atac "d'acte covard i delictiu, que demostra una vegada més que els grups que el promouen o li donen suport tenen una agenda d'odi envers el poble jueu, el seu Estat i els seus aliats".

Shimon Samuels, el director Internacional del Centre Wiesenthal (una institució dedicada a documentar les víctimes de l'Holocaust) és una de les moltes personalitats que s'han posat en contacte amb Rahola per expressar el seu suport i ànims. 

Per la seva banda, la Yad Vashem Espanya, la principal institució mundial per la memòria de l'Holocaust, va fer una piulada per donar suport a la periodista: "Condemnem l'assenyalament patit per Pilar Rahola a la seva pròpia casa epr defensar l'Estat d'Israel i la memòria de l'Holocaust. Expressem la nostra solidaritat amb ella i el rebuig davant aquests fets antidemocràtics i amenaçadors".

TUIT holacausto rahola

La Comunitat Israelita de Barcelona (CIB) també va difondre un comunicat després de conèixer l'atac al domicili de la periodista on van descriure Arran com "la branca radical de la CUP". La CIB assegura que actes com aquest fan apologia del terrorisme, qualificant falsament de genocida un país democràtic."

Instagram judios pilar rahola suport

El conflicte entre Israel Palestina va esclatar ara fa poques setmanes quan Hamàs i les forces aèries israelianes van intercanviar míssils durant dies. Poc després, ambdós bàndols van acabar aprovant un alto al foc sense condicions, el qual encara es manté. 

 

Foto principal: La periodista Pilar Rahola