El Moviment 30/03, que va néixer a Vic (Osona) per donar suport al regidor de la CUP Joan Coma quan va ser acusat de sedició, ha emprès aquest dimecres una campanya de solidaritat amb la també ciutadana d'aquesta comarca i secretària general d'ERC, Marta Rovira, processada per rebel·lió i exiliada a Suïssa.

La campanya de solidaritat amb Marta Rovira ha estat presentada aquesta tarda en una roda de premsa pels portaveus del Moviment 30/03, que han explicat que la seva plataforma ha tornat a activar-se de la mateixa manera que anteriorment ho va fer amb altres líders independentistes imputats judicialment: el regidor Joan Coma (CUP) i l'exconseller Francesc Homs (PDeCAT).

El primer que faran serà un gran acte el 26 de maig a Vic en solidaritat a Rovira, i que comptarà amb una botifarrada, concerts i parlaments davant la laça de la Catedral. L'acte començarà a les 5 de la tarda i s'allargarà fins a les 12 i comptarà amb diferents grups com Macedònia, Gerard Quintana, Guillem Ramisa, entre d'altres. A més, hi haurà personalitats com el president del Parlament Roger Torrent, l'actor Ivan Benet, l'humorista Peyu o el polític Albano-Dante Fachín. 

Els promotors de la campanya anunciaran les accions de solidaritat amb Marta Rovira que convoqui el Moviment 30/03, segons han explicat, a més de promoure un manifest de suport a la secretària general d'ERC, que des de passat 23 de març està exiliada a Suïssa.

Llarena acusa Marta Rovira de rebel·lió i ha demanat una ordre d'extradició a Suïssa, que està pendent de ser examinada pels tribunals suïssos, tot i que el govern del país ja ha avisat que no extraditarà per motius polítics.