Per l'aspecte podria ser perfectament l'avantsala del concert dels caps de cartell de torn del Primavera Sound. O del Cruïlla. La localització, als afores de la ciutat i a tocar d'un riu i l'espai, una immensa mar de ciment avituallada amb lavabos portàtils, recorden al Fòrum de les Cultures. L'esplanada del Parc de les Exposicions de Perpinyà, just al davant del recinte, és des d'aquest divendres al migdia un bullici. Tècnics i voluntaris ultimen els preparatius per a l'acte del Consell per la República. I els fidels independentistes comencen a apamar el terreny de cara a aquest dissabte. 

WhatsApp Image 2020 02 28 at 16.32.31

"11, 12, 13, 14, provant"... L'escenari que trepitjaran demà Puigdemont, Comín i Ponsatí ja està muntat. Igual que la pantalla des d'on Marta Rovira es dirigirà als assistents. Cap a les cinc de la tarda els treballadors d'Events -una de les empresa que acostuma a encarregar-se del muntatge d'actes vinculats a l'independentisme- acabaven les proves de so. A última hora de la tarda, han pujat a l'escenari a assajar els músics que actuaran demà per amenitzar la festa. El més mediàtic, Lluís Llach.

En paral·lel, membres de l'Assemblea Nacional Catalana organitzaven la intendència perquè els centenars de voluntaris que demà ajudaran a orquestrar el desenvolupament de la convocatòria no morin de fam. Ni de set. Cadascun tindrà una bosseta amb un sandvitx, una peça de fruita i una ampolla d'aigua. 

La maquinària de la delegació de la Catalunya Nord del Consell per la República, sobre qui ha recaigut el pes de l'organització, també treballa a ple rendiment. Una de les seves membres explica a ElNacional.cat que al llarg de la tarda començaran a instal·lar una quinzena de carpes que serviran per fer créixer la família i guanyar nous inscrits a l'organització. L'espai tindrà vigilància durant tota la nit. 

acte perpinyà voluntaris - marina fernàndez

Els Poly Klyns...

Mentre uns fan feina, comencen a arribar a la zona els primers catalans curiosos per inspeccionar el terreny. És el cas de la Montse i les seves companyes, que vénen del Masnou per revisar si hi haurà algun espai per seure i, sobretot, com està condicionat el tema dels lavabos. "Com no en posin més, no sé què farem", comenten. I és que de moment només hi ha una vintena de Poly Klyns. "La idea és que en portin més", els tranquil·litza un dels voluntaris. De fet, amb veu baixa els xiva que si hi hagués massa col·lapse, es plantejarien obrir el recinte per deixar accedir als banys. 

WhatsApp Image 2020 02 28 at 16.45.05

En aquell moment arriben dues famílies amigues, de Berga i de Manresa. Han aparcat però sense estar gaire convençuts de si el cotxe se l'endurà la grua. Fins les vuit del vespre no hi ha problema. A partir de llavors i fins les nou de la nit de demà dissabte ja no es podrà estacionar al davant de l'esplanada. 

A les vuit del matí obriran els accessos. L'allau previst és d'unes 70.000 persones. 

WhatsApp Image 2020 02 28 at 16.46.23