La plaça de Ricard Vinyes de Lleida s'ha omplert aquest diumenge a la tarda per donar suport al 'sí' al referèndum en un acte organitzat per Òmnium Cultural. Es tracta, fins ara, d'un dels actes de campanya més massius que s'han celebrat. A la concentració hi ha participat el president d’Òmnium, Jordi Cuixart.

El president de l'entitat ha començat parlant de “la defensa de la crida per la democràcia que fa la societat catalana davant la repressió antiga i grisa que pretén l’estat”. Centenars de persones li han respost amb crits de “Votarem”. Cuixart ha aprofitat per saludar la diputada Ramona Barrufet, a qui ha agraït, en nom de tots els membres de la mesa del Parlament, la crida per la democràcia institucional i també ha demanat a l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i a la resta d’alcaldes socialistes “que no impedeixin l’exercici democràtic del vot i mantinguin les urnes”. 

Aquest no ha estat l'únic acte de campanya que s'ha celebrat a les terres de Lleida; a la Seu d'Urgell se n'ha fet un amb la col·laboració de la consellera de Governació, Meritxell Borràs, i l'alcalde i diputat del PDeCAT Albert Batalla.

Borràs ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat davant dels darrers embats judicials i policials contra el referèndum. Insisteix que l'1 d'octubre s'expressarà la voluntat dels catalans de decidir el seu futur a través d'unes votacions que l'Estat no aturarà, malgrat que actuï amb "formes pròpies d'abans de la democràcia". Borràs ha resumit l'estat d'ànim que detecta al país assegurant que la gent "el que em transmet no és por sinó indignació per sentir-se absolutament atropellats per un Estat que no demostra democràcia, sinó actituds d'una altra època".