L'acte de Ciutadans convocat al poble navarrès d'Altsasu ha provocat tensió entre els concentrats espanyolistes i antifeixistes. Una hora abans que comencés l'acte d'España Ciudadana, plataforma creada per la formació d'Albert Rivera, centenars de manifestants antifeixistes s'han concentrat al poble sota el lema "Deixeu Altsasu en pau", un dia després que milers de persones es concentressin al mateix municipi com a mostra de rebuig a l'acte espanyolista.

Altsasu és el poble on una baralla de bar entre dos guàrdies civils i uns veïns ha acabat amb vuit joves complint penes de presó d'entre dos i 13 anys.

Després de fer una marxa fins arribar prop de la plaça on s'havia de celebrar l'acte d'España Ciudadana, els antifeixistes s'han topat amb un fort desplegament de seguretat de la Policia Foral de Navarra i també de la Guàrdia Civil que els ha impedit l'accés. A continuació, diversos assistents a l'acte de Cs han anat arribant al municipi des d'arreu de l'Estat protegits pels dispositius policials. Els antifeixistes els han dedicat alguns insults i consignes reivindicatives mentre els espanyolistes els saludaven augmentant la tensió.

Durant els diversos parlaments de l'acte de Cs, els antifeixistes l'han intentat boicotejar: primer fent sonar les campanes de l'església de forma continuada i, després, amb un concert improvisat a menys de 100 metres de la plaça on es trobaven els espanyolistes.

A l'acte, que ha comptat amb la presència del líder de Vox, Santiago Abascal, hi han participat Beatriz Sánchez, una víctima d'ETA, el filòsof Fernando Savater i el president de Cs, Albert Rivera. Aquest últim ha reivindicat el dret de poder anar "a qualsevol lloc del meu país", ha carregat contra "els agressors" dels dos guàrdies civils i les seves parelles i ha assegurat que "els valors de la democràcia no són compatibles amb els contravalors del nacionalisme".

Un cop acabat l'acte espanyolista, els seus assistents han sortit escortats pel dispositiu policial a causa de la presència dels antifeixistes i la tensió existent entre ambdós blocs. La Guàrdia Civil ha estat el cos policial encarregat de permetre la sortida del poble de Rivera i Abascal davant els antifeixistes que cantaven "que se'n vagin" y "espanyol qui no boti".