Les mostres de suport a Pedro Sánchez, després de la carta emesa el dimecres, continuen i ara s'hi sumen personalitats del món de la cultura espanyola i sindicats, que han denunciat una "cacera inhumana" contra el cap de l'executiu. Figures com l'actriu Marisa Paredes, el director de l'Institut Cervantes, Luis García Montero, el cineasta Pedro Almodóvar, l'escriptor Benjamín Prados o el cantant Miguel Ríos s'han posicionat al costat del president, en un acte conjunt amb els líders de CCOO i UGT, que ha servit per reivindicar la "decència" a la democràcia. "El país està en un moment perillós", han assegurat. 

La trobada, celebrada a l'auditori Marcelino Camacho, ha clamat a favor de la legitimitat democràtica, la convivència i el respecte, sota el lema 'No ens dona la gana'. Luis García Montero ha estat l'encarregat de llegir el text de la convocatòria, que afirma que "l'ús de la cultura de l'odi degrada la convivència i trenca els millors desitjos socials de la llibertat i el funcionament institucional". "El fanatisme envaeix els carrers i provoca que les institucions i els poders de l'Estat perdin les raons de la seva legitimitat, assumint-ne una molt perillosa deriva partidista. Patim una interessada política de la crispació per sectors polítics que no accepten els resultats electorals i que es neguen a estar fora del govern, i que a causa de la seva ràbia assumeixen a poc a poc uns comportaments que els deixen també fora dels usos democràtics", ha pronunciat el director de l'Institut Cervantes.

"És emocionant veure finalment que la gent surt al carrer i que fem actes de suport a Pedro i a la democràcia. Era terrible aquesta sensació de solitud, d'impotència, de dolor, de desesperació de veure que no es feia res. El país està en un moment perillós de veritat i cal sortir al carrer i cridar que no volem tornar enrere", ha afirmat Marisa Paredes durant la seva intervenció.

Per la seva part, el novel·lista Benjamín Prado ha provocat els aplaudiments del públic en preguntar si la dreta "s'ha preparat per quan Sánchez demà digui que segueix". "Això és un acte de suport a un president el govern que s'ha ocupat precisament de no dir-li que no als que tenien una pensió baixa, als que no tenien respectats els seus drets, a minories LGTBI, a persones amb una paga insuportable, a la sanitat pública", ha defensat, a la vegada que ha denunciat una "cacera inhumana" de la dreta. "Els és igual que una cacera inhumana com la que duen a terme contra el president Sánchez acabi per afectar la seva part humana. Tinc una notícia per a ells, el president Sánchez té melsa, dits dels peus, intestí gruixut i segurament cor. Actueu com a maltractadors, cosifiqueu a la gent, la convertiu en monstres", ha afegit.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!