El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha dit aquest dissabte que està "molt d'acord" amb el PSOE que el Govern espanyol "no pot aprofitar l'aplicació del 155 per canviar la política lingüística a les escoles catalanes". Iceta, que s'ha referit a aquest assumpte en arribar al Comitè Federal del PSOE, ha assegurat que no entén "com ha aixecat el Govern aquesta polèmica quan afirma a més que no vol canviar el que en teoria és la seva posició".

El líder dels socialistes catalans s'ha referit així a la possibilitat que el govern de Rajoy inclogui una casella per elegir el castellà en la matriculació del pròxim curs. "En fi, al PSOE hi ha total acord que no és la forma ni el moment de plantejar aquest tema", ha puntualitzat el primer secretari del PSC, que ha reiterat que tampoc és partidari d'una repetició de les eleccions a Catalunya. "Seria la demostració que l'independentisme ha perdut definitivament el rumb", ha dit Iceta.

De la seva banda, el president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, ha comentat que el que es faci amb el castellà a Catalunya hauria de ser objecte d'un pacte d'Estat i ha demanat que s'abordi el tema amb "serietat" tant a Catalunya com a les comunitats amb llengües cooficials. El responsable autonòmic socialista ha dit compartir l'objectiu de "reflexionar i protegir" el castellà i ha considerat que la proposta del PP d'un suposat canvi de model lingüístic respon a un "atac de nervis absolut", possiblement per la pujada de Ciutadans en les enquestes.

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha carregat durant el seu discurs contra el govern de Rajoy a qui ha acusat de ser "un llast" per a Espanya i li ha exigit que presenti uns pressupostos i obri la negociació per pactar un nou finançament autonòmic