El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha demanat als militants socialistes que tanquin files amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i que avalin l'acord per a la investidura que han signat el PSOE i Ciutadans. En un acte amb els militants a la seu del partit a Barcelona, Iceta i Meritxell Batet, que també ha participat en les negociacions, han explicat els punts de l'acord davant unes 400 persones. La trobada ha tingut lloc el dia abans que els militants votin si estan d'acord amb aquest pacte.

Iceta ha assegurat que Pedro Sánchez "ho està fent bé" i ha buscat tranquil·litzar els crítics descrivint el document com "un acord de mínims" per arrencar la legislatura. Durant la seva intervenció a porta oberta -en presència dels mitjans de comunicació-, Iceta no ha fet cap referència explícita als membres de l'aparell del partit crítics amb el pacte amb Ciutadans. Les diferències s'han resolt o no en privat en una reunió prèvia amb els primers secretaris, dirigents sectorials i membres de l'executiva.

El pacte necessari

En qualsevol cas, el líder dels socialistes catalans ha lloat la tenacitat de Sánchez i del seu equip negociador i ha responsabilitzat Podemos del fracàs en la seva negociació. Malgrat tot, els socialistes esperen poder sumar els de Pablo Iglesias a l'acord per la investidura, i també a Izquierda Unida, Coalició Canària i el PNB. Iceta ha advertit que l'objectiu és complicat però que "si la legislatura tira endavant, l'haurem de batejar com la legislatura del diàleg". "Nosaltres tenim la limitació d'intentar governar Espanya conscients que tenim només 90 diputats. El pacte i el consens hi ha de ser", ha dit.

 

En el seu missatge a la militància, el líder dels socialistes catalans ha apuntat que aquest pacte beneficia Catalunya perquè les mesures que impulsa es traduiran en un millor benestar per als catalans. "No suposa cap renúncia ni contradicció amb els principis socialistes", ha exclamat.