Des d'Esquerra Republicana confien que l'acord d'investidura arribarà abans del ple convocat per aquest dijous. Així ho ha assegurat el seu portaveu al Parlament, Sergi Sabrià, en roda de premsa aquest dilluns, després de la reunió de la direcció republicana. Ha assenyalat que falten alguns "serrells" per tancar, més sobre el pla de Govern i el full de ruta que no pas sobre l'estructura. Segons ha dit, ara no s'està parlant de noms.

Preguntat sobre si s’està parlant d’investir Jordi Sànchez, Sabrià ha dit que el nom del candidat alternatiu a la investidura “no està sobre la taula”. Tampoc no ha entrat en detalls sobre si s’ha proposat Marta Rovira com a vicepresidenta del proper Govern. Ha demanat "discreció" en les negociacions.

El portaveu republicà ha reiterat que l’acord ha de ser “global” i ha de servir per legitimar la figura de Carles Puigdemont, i al mateix temps “tenir un Govern efectiu”. En aquest sentit, ha assenyalat que són optimistes: “Gairebé som al final, l’acord ha de ser imminent”. Ha subratllat que l'acord serà a tres bandes, per ser més "transversal", en referència a la CUP.

"Si no és aquesta setmana, no s'hauria d'allargar gaire més", ha insistit. Ha defensat que el millor seria que arribés abans del ple de dijous. Sobre la proposta de resolució de JxCat per a legitimar Puigdemont, Sabrià ha dit que estan "segurs" que es podran entendre.

Per altra banda, sobre el discurs del rei Felip VI durant el sopar de gala del MWC, el portaveu d’ERC ha dit que ell tampoc no hauria aplaudit, especialment després del seu discurs el 3 d’octubre. “Amb el seu discurs va haver-hi un canvi respecte del que representava el monarca per a una part molt important dels catalans”, ha sentenciat.