L'acampada independentista ha tornat a instal·lar-se a la plaça Sant Jaume de Barcelona aquest dimarts. Després que decidissin desallotjar l'espai perquè es poguessin celebrar les festes de la Mercé, ara els concentrats han tornat a ocupar la plaça amb una vintena de tendes i plantegen una protesta "indefinida".  Durant la festa major barcelonina van deixar tres tendes de caràcter informatiu en un costat de la plaça per fer compatible la protesta amb els actes. 

Aquesta acampada es produeix cinc dies abans que el sindicat de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, Jusapol, commemori a la mateixa plaça Sant Jaume els agents que van actuar durant l'1-O per evitar el referèndum. Aquest acte també tornarà a reivindicar l'equiparació salarial amb els Mossos d'Esquadra.

El tercer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens s'ha mostrat "preocupat" pel que fet l'acampada "es faci en termes indefinits" perquè pot "generar conflictes" i "alterar la convivència a la ciutat". Asens ha dit que la gestió de la concentració és "competència" tant de l'Ajuntament com de la Generalitat, però ha recordat que es tracta d'una "concentració política" i que, per tant, és un "àmbit de competència de la Generalitat". També ha mostrat el seu desig que s'arribi a una solució que "eviti l'ús de la força" i ha reconegut que el paper del president de la Generalitat, Quim Torra, va ser "clau" a l'hora d'aconseguir que els concentrats reduïssin l'acampada durant les festes de la Mercè.