L'Audiència de Girona ha absolt els dos joves jutjats per les protestes postsentència. Al final del judici, la fiscalia va mantenir la petició de 9 anys de presó i multes de 7.200 euros acusant els joves d'haver llançat pedres contra una furgoneta de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d'Esquadra i lesionar dos agents durant les protestes de la nit del 16 al 17 d'octubre.

L'endemà que el judici quedés vist per a sentència, el tribunal va ordenar deixar-los en llibertat. Havien estat més de vuit mesos en presó preventiva. Una decisió que l'advocat de la defensa dels encausats, Benet Salellas, augurava que era el presagi d'una "bona sentència" que s'ha confirmat aquest dimecres amb l'absolució dels joves.

Desordre públic

Els tres magistrats de la sala 3 de l'Audiència de Girona van acordar deixar en llibertat l’Ibrahim Afkir i en Charaf Fadlaoui, dos dels joves detinguts durant les protestes contra la sentència als líders del procés.

En el judici se'ls acusava de desordre públic, atemptat contra l’autoritat i lesions i danys per haver llançat pedres contra una furgoneta de l'Àrea Regional de Recursos Operatius dels Mossos . 

La Generalitat demanava tres anys i mig de presó per als nois. La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ho va justificar com a acte de "responsabilitat" en la defensa dels agents dels Mossos que haurien patit lesions.

Els dos joves van ser detinguts la matinada del 17 d’octubre, acusats de llançar pedres contra un furgó policial que protegia la caserna de la policia espanyola de Pedret, a Girona, i ferir-ne el conductor i el copilot.

Després de passar a disposició judicial, se’n va decretar l’empresonament preventiu perquè el titular de la sala 3 de l’Audiència de Girona va considerar que hi havia risc de fuga per falta d’arrelament. Els dos joves sempre han mantingut que no van protagonitzar els fets pels quals se’ls imputava.