L'associació Abogados Cristianos ha presentat una querella per prevaricació contra la directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez, per permetre que l'escut oficial del cos al seu compte de Twitter tingui de fons els colors de l'arc de Sant Martí de la bandera LGTBI en lloc del verd habitual.

Divendres passat, la Guàrdia Civil es va afegir a Twitter a la festa reivindicativa i va col·locar el seu escut sobre la bandera de l'Orgull, com han fet aquests dies diferents partits polítics, empreses i institucions per afegir-se a la celebració i a les reivindicacions del col·lectiu.

Aquest gest del cos policial també ha molestat el partit d'ultradreta Vox; la diputada Macarena Olona responia amb un missatge, també a Twitter, dient que la Guàrdia Civil "només es cobreix amb la bandera d'Espanya" i demanava la dimissió del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska.

Pride Orgull LGTBI Barcelona 2020 EFE

Aquest diumenge es va celebrar el dia de l'Orgull amb manifestacions i demostracions de suport de tota mena al col·lectiu / EFE

L'associació considera, en un comunicat que acompanya la querella, que l'ús de colors atempta contra la "imposició de neutralitat i objectivitat" que ha de respectar el cos i sol·licita com a mesura cautelar que s'obligui la Guàrdia Civil a treure la bandera del perfil de Twitter.

La presidenta d'Abogados Cristianos, Polonia Castellanos, ha atribuït l'ús de la bandera a la intenció del govern espanyol d'"utilitzar les administracions públiques al servei de la seva agenda ideològica des que va arribar al poder".

Ràpida tornada a la normalitat

Després de la polèmica que ha creat el gest de la Guàrdia Civil durant el tram final de la setmana de l'Orgull, no han tardat gens a treure la bandera LGTBI.

L'Orgull, que s'ha celebrat al llarg de la setmana, culminava aquest diumenge i el cos policial no ha tardat ni un moment a canviar la bandera de colors pel fons verd fosc que el caracteritza.