El grup d'infraestructures Abertis no es planteja en aquests moments cap canvi de seu fora de Catalunya en conseqüència de la situació política i davant del clima d'inestabilitat instal·lat, que ja ha portat a prendre aquesta decisió a altres grans companyies.

Fonts de la companyia presidida per Salvador Alemany han assegurat a Efe que el trasllat de la seu "no està ara sobre la taula". Les mateixes han subratllat que la decisió probable que pugui prendre avui CaixaBank sobre el seu canvi de seu central des de Catalunya a Balears no ha de marcar el camí d'Abertis, malgrat que aquesta sigui una cotitzada de l'entitat bancària, ja que el tipus de negoci és molt diferent.

A més, Abertis està condicionada ara per una oferta pública d'adquisició (OPA) per part de la italiana Atlántia i aquesta circumstància limitaria la capacitat del grup català d'infraestructures de prendre decisions.

D'una altra banda, la companyia energètica Gas Natural, també participada per La Caixa, no ha volgut avui fer comentaris sobre quins passos podria fer en el context polític actual a Catalunya. De moment, la multinacional no ha convocat cap reunió dels seus òrgans de direcció.

De la seva banda, el Banc Sabadell va acordar ahir traslladar la seva seu social a Alacant, davant la possibilitat que el Parlament de Catalunya faci una declaració unilateral d'independència, i CaixaBank celebra avui un consell d'administració extraordinari per debatre una decisió en el mateix sentit.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat