Un article del diari Abc apunta que Israel podria reconèixer Catalunya com a Estat, si Espanya reconeix pel seu compte el de Palestina, ja que seria un reconeixement unilateral. L'article, firmat per Ángel Más i escrit en to d'advertència, recorda que el govern israelià aplica la reciprocitat en aquests casos. "L'administració Netanyahu ha establert en els últims temps l'aplicació de principis de reciprocitat i simetria en les seves relacions com a millor mitjà per ser respectats", ha indicat.

Segons l'articulista, el reconeixement de Palestina per part d'Espanya podria ser una realitat per la pressió que fa Podemos en aquest sentit al govern de Pedro Sánchez. Però adverteix que aquest fet tindria conseqüències immediates. "Hi ha una possibilitat real que Israel decidís reconèixer Catalunya com a Estat. Per què no ho faria en aquest cas?", afirma. 

L'articulista precisa que el reconeixement israelià de Catalunya no seria "total i immediat", però sí que el govern de Netanyahu faria moviments i s'acostaria a les reivindicacions catalanes.