L’operació política i mediàtica per vincular l’independentisme amb la violència arran de la detenció dilluns de nou CDR, set dels quals han estat empresonats, té avui la seva màxima expressió amb la delirant portada de l'ABC, que acusa el president Quim Torra d’ajudar els detinguts per dur a terme les seves accions.

Així el rotatiu obre a tota portada amb un cridaner titular que afirma que “Torra va planejar amb els CDR la presa del Parlament després de la sentència de l’1-O”, una afirmació que es després es comprova que és falsa si es llegeix la informació.

ABC

L’ABC fa una interpretació interessada i barroera del que l’han filtrat -la investigació es troba sota secret de sumari- sobre la declaració d’un dels detinguts, que hauria assegurat que algú des de dins del Parlament algú els facilitaria l’accés. Partint únicament d’aquesta afirmació, el rotatiu especula amb l’únic objectiu d’implicar els president amb la violència  i assegura que: “segons es desprendria de la seva declaració, ell no ho sabia de primera mà, però així li ho havien comunicat”.

Coma a argument per sustenta les seves acusacions, el rotatiu insisteix que Torra ha sortit en defensa dels detinguts i va cridar llibertat al Parlament quan es va conèixer l'empresonament de set dels detinguts. 

Ràpidament, diferents dirigents i partits espanyolistes s'han fet ressò de la notícia del rotatiu conservador. El president de Cs, Albert Rivera, ha assegurat que "Torra no pot seguir al capdavant dels Mossos i sent el representant de l'Estat a Catalunya". "Actuar no és una opció, és una obligació", ha advertit.

L'eurodiputat de Cs Jordi Cañas ha apuntat que Torra és el cap a la pràctica dels CDR.

També s'ha sumat a les tesis de l'ABC el líder del PP, Pablo Casado, que torna a apuntar a Pedro Sánchez i li demana si seguirà amb la mateixa política amb Catalunya.

Per la seva banda, Vox ha qualificat la legislatura de Torra de "malson que pateix Espanya".