Santiago Abascal, líder i president de Vox, ha assegurat avui a Barcelona durant l'acte que ha organitzat la seva formació que "el pitjor que li pot passar a un català és deixar de ser espanyol", i ha anunciat que denunciaran el president Quim Torra per poder desallotjar-lo de la Generalitat i que l'únic que li oferiran serà un judici just davant dels tribunals espanyols.

En la mateixa línia, Abascal també ha anunciat, tot i no tenir representació al Congrés espanyol, que aplicaran un nou 155 a Catalunya per "suspendre l'autonomia" i intervenir les institucions catalanes. En aquest nou 155, Vox seria partidari, entre altres coses, d'abolir els Mossos d'Esquadra i permetre als agents "lleials" integrar-se a la policia espanyola.

Alhora, el president de Vox ha assegurat que no hi ha cordó sanitari possible que aturi tants espanyols i ha fet una crida a "expulsar l'independentisme de la legalitat", mentre assegurava que els governs espanyols, sobretot el de Rajoy, van abandonar els ciutadans espanyols davant la "propaganda separatista", tornant a fer servir l'expressió "derechita cobarde" per referir-se al Partit Popular.

Abascal també ha tingut unes paraules pel PSOE, de qui ha assegurat que ha "traït" el projecte nacional d'Espanya, i és per això que Vox ha aparegut, per substituir aquesta traïció. També ha assegurat, davant de poc més de 2.000 persones, que el seu partit és un instrument al servei d'Espanya i ha demanat que si algun cop es desvien d'aquest objectiu, ningú dubti a denunciar-ho.

"Colau ens ha deixat a mercè dels terroristes"

Per altra part, el president de Vox ha recordat que la seva formació havia reservat el Sant Jordi per realitzar aquest mateix acte, però que l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, va vetar l'acte al·legant unes obres de manteniment. Davant d'aquest fet, Abascal ha assegurat que l'acte de l'alcaldessa ha deixat la formació d'ultradreta a "mercè dels terroristes", en referència als CDR.

Seguidament, Abascal ha assegurat que un cop siguin dins dels parlaments d'arreu d'Espanya, el partit deixarà fora de les institucions tots els "traïdors" i independentistes.