El líder de Vox, Santiago Abascal, considera que el president de la Generalitat, Quim Torra, hauria de ser detingut. "Caldria detenir Torra i portar-lo a judici acusat de conspiració i rebel·lió", afirma en una entrevista a OKDiario després de l'èxit de la formació ultradretana en les eleccions al Parlament d'Andalusia.

Aquesta és la primera mesura que el president de Vox considera que s'hauria de dur a terme en relació amb el procés independentista català. Abascal també reclama "suspendre l'autonomia de Catalunya de manera indefinida" i dissoldre els Mossos d'Esquadra i integrar els agents lleials al Cos Nacional de la Policia Nacional.

Abascal també al·ludeix al judici contra els líders independentistes empresonats pel referèndum de l'1-O. Al seu parer, "la Constitució ha de tornar a existir a Catalunya. I això passa per garantir que hi hagi un judici just, independent i sense ingerències polítiques. Cal espantar el fantasma de l'indult contra els colpistes", assenyala. Precisament, Vox exerceix l'acusació particular en la causa que se segueix al Tribunal Suprem.

Dissolució dels partits independentistes

Abascal també demana la il·legalització dels partits independentistes: "Aquests partits s'han convertit en organitzacions criminals. ERC, PDeCAT i la CUP han de ser dissolts i il·legalitzats". "Crec que cal anar a una nova llei de partits que no toleri als quals vulguin trencar la unitat d'Espanya. Aquesta unitat no és reformable", afegeix.