Vox pretén fer de Barcelona el seu "pròxim Vistalegre". Així ho ha anunciat aquest dilluns el president de la formació ultradretana, Santiago Abascal, en un fòrum del diari La Razón. El dirigent ultra ha explicat que el seu partit prepara un acte multitudinari a la capital catalana, de l'estil del que va fer al Palau de Congressos de Vistalegre, a Madrid, el passat 7 d'octubre.

En clau electoral, Abascal ha proclamat que Vox ja és “el gran guanyador” de les eleccions del 28-A. S’ha felicitat perquè han aconseguit imposar la seva agenda de debat i, d’aquesta manera, han influït la resta de partits amb representació política. “La nit del pròxim 28 d’abril veurem tots els partits proclamant-se com a guanyadors, però els puc assegurar, dos mesos abans, que Vox ha estat el gran guanyador de les pròximes eleccions generals”, ha dit.

“Hem guanyat perquè la primera missió de Vox era que els partits es posessin al servei de la nació”, ha defensat Santiago Abascal en un fòrum del diari La Razón. I ha afegit: “Si la primera missió era aquesta, la segona era que s’escoltés la veu d’una Espanya silenciada durant molt temps a la que se li havia dit sistemàticament que no tenien dret a opinar o sentir perquè les seves idees estaven prohibides en un debat públic totalitàriament dominat per la dictadura progre”.

Contra el "separatisme legalitzat"

En aquest sentit, el dirigent ultra ha desenvolupant la seva tesi: “Fa molt pocs mesos, ningú qüestionava l’allau migratori, el feminisme supremacista, l’espoli fiscal, el tinglado autonomic, l’animalisme embogit, la història manipulada per llei, el separatisme legalitzat, la submissió total a Brussel·les o el globalisme multicultural”. I ha conclòs: “Totes aquestes qüestions eren dogmes imposats per tots els mitjans, però de tot això en parlarem i ho qüestionarem a la propera campanya electoral”.

Per altra banda, Abascal ha assegurat que han guanyat “perquè el president Pedro Sánchez ha hagut de doblegar-se davant del clamor de la plaça de Colón, per molt que els seus esbirros mediàtics intentessin minimitzar-ho”. També ha “celebrat” que el PP i Cs s’unissin a aquella manifestació.