“Molta violència” i “terrorisme de carrer”. En aquests termes s’ha referit el president de Vox, Santiago Abascal, a les protestes de les últimes hores contra el partit d’extrema dreta. En declaracions al Parlament andalús aquest dimecres, durant el debat d’investidura del popular Juanma Moreno, el dirigent ultra ha denunciat fins i tot que s’han llançat extintors contra militants seus en les manifestacions feministes.

“He vist extintors contra la cara dels nostres militants, porres extensibles contra el cap d’alguna de les nostres simpatitzants i coets llançats per encaputxats”, ha arribat a dir Santiago Abascal, que hi ha vist una “proximitat al terrorisme de carrer”. En aquest sentit, ha denunciat que les “alertes violentes” que considera que ha fet l’oposició “ja han tingut conseqüències”.

El dirigent ultradretà ha assegurat que no estan “sorpresos per l’acritud dels qui han volgut durant aquestes setmanes incendiar els carrers i posar en risc la convivència”.

En el seu primer discurs al Parlament andalús aquest dimecres, el seu portaveu, Francisco Serrano, ha reivindicat que la clau per fer fora el PSOE de Susana Díaz l'ha tingut Vox. “Sense acritud, nosaltres hem propiciat el canvi i que es posi fi als seus anys”, ha assegurat el seu cap de files dirigint-se a la presidenta sortint. “No ha estat gràcies al PP i Ciutadans”, ha volgut deixar clar.

La intervenció ha estat una bona mostra del repertori de la formació ultra: un discurs de l'odi en matèries com la immigració, la violència masclista o les polítiques de memòria històrica