El president de Vox, Santiago Abascal, ha reafirmat aquest dijous la posició del seu partit respecte a l'avortament i ha insistit que suprimiria l'actual llei de terminis per promoure "una pràctica eugenèsica i anticonceptiva".

"Crec que no s'ha d'acabar amb la vida que s'emporta dins. Hi ha moltes dones que diuen que el seu cos és seu, però el que porten dins no és el seu cos", ha afirmat Abascal en una entrevista a 'El Hormiguero' d'Antena 3.

En aquest sentit, el líder de Vox ha rebutjat qualificar l'avortament com un assassinat perquè no vol "ofendre les persones que prenen aquesta decisió en una situació de pressió". Això sí, ha deixat clar que des de la seva formació prefereixen que la vida arribi a terme.

La visita d'Abascal al programa d'Antena 3 ha aixecat polèmica a les xarxes socials des del mateix dia en què es va confirmar la seva assistència. De fet, l'etiqueta #BoicotElHormiguero ha copat el primer lloc de la xarxa social Twitter al llarg d'aquest dijous.

Abascal fa broma sobre el boicot: "Jo soc bo"

En el segon i quart posat de les paraules més compartides a Twitter s'han colat també 'Abascal' i 'Pablo Motos', el presentador del programa. En total, la presència del líder de Vox a 'El Hormiguero' ha generat més de 106.000 tweets.

El propi Motos ha defensat a l'inici del magazine l'entrevista amb Abascal. "Com que nosaltres no ens casem amb ningú, volem posar a prova la fortalesa de les idees", ha assenyalat, per després recordar que han acceptat la invitació al programa "tots" els líders polítics "menys Pedro Sánchez".

El líder de Vox ha fet broma sobre els "atacs" rebuts pel programa i per Motos. "Venia preocupat per tu, pel que van a brearte a partir d'ara. T'he portat antiflamatorios", li ha dit Abascal al presentador, a qui li ha lliurat un paquet de pastilles.

A més d'aquest obsequi, Abascal li ha fet lliurament d'una ampolla d'oli. "També et pot venir bé per als cops", ha apuntat, per després recordar la manifestació que els oliverers han realitzat aquest mateix dijous a Madrid.

No va vetar periodistes de Onda Cero i La Sexta

Després d'un inici relaxat, l'entrevista s'ha tensat després que Pablo Motos hagi retret al líder de Vox que hagi negat l'accés als periodistes de Onda Cero i de La Sexta als actes del partit. "Jo no he vetat a ningú, només he deixat de concedir algunes entrevistes", ha defensat.

De fet, el mateix Abascal ha recordat a Motos com va rebutjar el seu programa durant la passada campanya electoral. "A tu tampoc no te la vaig donar en l'altra ocasió, perquè la meva mare va dir que no fes el ridícul. Encara que crec que avui no ens està veient", ha asseverat.

El to ha anat canviant quan Motos ha repassat alguns dels punts més "polèmics" de la formació, com l'avortament, l'eutanàsia, la immigració, el col·lectiu LGTBI o l'exhumació del dictador Francisco Franco.

Abascal, que s'ha definit com una persona "oberta i tolerant", ha descartat les acusacions que el titllen d'homòfob i ha portat una anècdota a col·lació. "L'única vegada que he pegat a algú va ser per una declaració terrible contra els homosexuals", ha explicat.

En aquest context, el president de Vox ha posat d'exemple l'adopció per sostenir que "és preferible que un nen tingui un pare i una mare" i que aquests "tinguin preferències a l'hora d'adoptar". "I si hi ha un nen que no el vol adoptar ningú, no tinc problema en què l'adoptin els homosexuals", ha afegit.