El president de Vox, Santiago Abascal, ha afirmat aquest dilluns que el seu partit ha denunciat als tribunals als qui l'han responsabilitzat de la mort de Samuel Luiz, una acusació que emmarca en una campanya de "l'extrema esquerra", una part dels mitjans de comunicació i les empreses de l'Ibex contra Vox.

"Hem denunciat als tribunals a tots els que ens han relacionat amb la mort de Samuel; l'esquerra ha volgut relacionar a Vox amb la violència política" i "violència política és el que ha patit Vox des de la seva fundació", ha dit en una entrevista a esRadio, en recordar que ell i altres representants del seu partit han estat "apedregats en mítings".

Segons Abascal, hi ha una "operació" contra Vox en la qual participen "l'extrema esquerra i una part importantíssima dels mitjans de comunicació i una part de l'Ibex".

En el cas de Samuel Luiz --que va morir dissabte 10 de juliol després que un grup de persones li donés una pallissa en un carrer de la Corunya--, afirma que s'ha utilitzat aquest "crim horrorós" per "organitzar una campanya de propaganda" contra el seu partit amb la idea que aquest jove va ser assassinat per ser homosexual, una cosa que, segons ha destacat, no està confirmada per la Policia.

Vox, "únic aliat" d'homosexuals i dones

Tanmateix, considera que "cada vegada més persones homosexuals i més dones saben que Vox és l'únic aliat que tenen davant d'aquesta immigració fonamentalista que alguns volen portar i que és la que està darrere, en gran part, de la falta de llibertats a Espanya i la inseguretat als carrers", ha assenyalat.

En el mateix sentit s'ha pronunciat, en una roda de premsa, el vicepresident primer d'Acció Política de Vox i líder d'aquest partit al Parlament Europeu, Jorge Buxadé, que tampoc no ha tingut en compte que els amics de Samuel Luiz assegurin que els seus agressors el van matar al crit de "maricón" i que creu que la seva mort és conseqüència d'una societat "extraordinàriament violenta".

I això, al seu parer, "només se soluciona renunciant als falsos valors", recuperant determinats principis i "amb més policia, més mitjans i penes més altes perquè els que cometen aquests delictes no surtin de presó". "Cada vegada més dones i persones amb tendència homosexual s'adonen que l'única garantia de la seva llibertat de deambular pels carrers i anar tranquils és el que proposa Vox", ha recalcat.

Buxadé ha lamentat que s'acusi a Vox de ser "instigadors" del crim de la Corunya i que no hi hagi hagut "ni una sola rectificació o petició de perdó" malgrat que, segons una informació que s'ha publicat, entre els detinguts hi ha "un ultraesquerrà dels Riazor Blues" --grup de seguidors del Real Club Deportivo de A Coruña--, una persona estrangera i una noia feminista.

"La premsa s'ha llançat contra Vox perquè convé a la seva agenda, que coincideix amb la del Govern i amb la de les elits de Brussel·les", encara que per a això hagin d'"ocultar la realitat", ha acabat.

 

Imatge principal: el líder de Vox, Santiago Abascal / Foto: Europa Press