El president de Vox, Santiago Abascal, ha afirmat que el seu partit "entrarà" en el Parlament de Galícia i serà "l'àncora per evitar la deriva nacionalista" del president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, que acusa de "parlar de Galícia en un sentit patrimonial" com "un nacionalista".

Així ho ha manifestat aquest divendres a Ourense en un acte de presentació de la cap de llista per la província, María Jesús Fernández, a les pròximes eleccions autonòmiques del dia 12 de juliol.

El líder de Vox s'ha referit a les paraules d'Alberto Núñez Feijóo quan va dir que "Vox no té cabuda a Galícia" per expressar que aquesta frase li sembla "pròpia d'un nacionalista que parla de Galícia en un sentit patrimonial".

"Només li correspon als gallecs dir a les urnes qui té cabuda a Galícia", ha afirmat Santiago Abascal per a, a continuació, agregar que "Vox té un lloc a Galícia perquè, en contra del que Feijóo vulgui dir, Galícia és una nació de la nació espanyola".

En aquest context, Abascal ha subratllat que la seva formació es presenta a les eleccions gallegues per "combatre les vel·leïtats nacionalistes de Núñez Feijóo", un president de la Xunta que "actua com si dirigís un 'cortijo' i no un govern nacional".

Així mateix, li ha qüestionat a Feijóo "què és exactament el que agraeix de la gestió davant la Covid-19 al PSOE i Podemos". Abascal ha mostrat la seva "perplexitat" davant del fet que Feijóo "mostri la seva lloança" a un govern que "utilitza la Policia per perseguir als manifestants pacífics que protesten per la gestió de la pandèmia".